Overstappen op een sim only abonnement?

Teveel betalen voor iets is natuurlijk niet leuk. Veel mensen betalen echter een flinke rekening iedere maand voor hun telefoon. Vaak hebben ze een abonnement afgesloten bij een bekende provider waar ze naast het abonnement ook een ‘gratis’ telefoon erbij kregen.

Natuurlijk klinkt dat heel aantrekkelijk. Vaak was de mobiele telefoon ten tijde van het afsluiten van het abonnement ook het laatste model. Maar zo gratis is die telefoon helemaal niet. De kosten zitten gewoon verrekend in de maandelijkse kosten.

Het zelfde abonnement maar minder betalen met sim only

sim only abonnementenEen sim only abonnement zorgt niet voor een gratis telefoon, die moet je zelf betalen. Je abonnement is dus enkel een sim kaart. Deze kun je in je eigen mobiele telefoontje stoppen en gebruik maken van het sim Only Abonnement om mee te bellen, maar ook op mee op internet te kunnen. Er is dus eigenlijk niets anders dan bij een een gewoon abonnement waar dus wel een telefoon bij zit.

Het verschil is de prijs. En dat kan flink oplopen kunnen we je vertellen. Het is natuurlijk afhankelijk van de bundel die je afsluit, maar je zult al snel enkele tientjes per maand gaan besparen. Nu lijkt dat wellicht in eerste instantie niet zo heel veel, maar berekend dat is op een abonnement van 2 jaar en de cijfertjes zien er vaak al een stuk interessanter uit. Daar komt bij dat je met sim only abonnementen ook veel flexibeler bent. Je kunt vaak per maand opzeggen of de bundel aanpassen naar gebruik. Zo betaal je nooit teveel!

Kies verstandig, kies sim only!

Betaal dus niet teveel voor je bundel en kies voor een sim only abonnement om kosten te besparen. Natuurlijk is er ook wel iets te zeggen voor een abonnement met daarbij een nieuwe telefoon. Je betaald vaak een stuk meer, maar het is wel zo dat je dan het nieuwste model direct in je bezit hebt. Als je deze nieuwe toestellen los wilt aanschaffen in een winkel, betaal je vaak honderden euro’s. Met een abonnement betaal je dit uiteindelijk ook, maar is het verspreid over meerdere jaren. Er komt dan wel ook rente bij, uiteindelijk betaal je dus een stuk meer. Als je een verstandige keuze wilt maken en je vindt het niet extreem belangrijk om het laatste nieuwe model smartphone in je bezit te hebben, dan kies je het beste voor sim only abonnement.