auto checken kenteken rdw

RDW informatie op basis van het kenteken

auto checken kenteken rdwAlle auto’s die in Nederland geregistreerd staan hebben een eigen kenteken. Via dit kenteken kan je allerlei informatie opvragen over de auto. De RDW, Rijksdienst voor het wegverkeer , is de instantie die van elke auto de basisinformatie registreert en bijhoudt. Welke RDW informatie op basis van kenteken kun je allemaal opvragen?

RDW website

Als je naar de website van het RDW gaat, heb je de mogelijkheid om een kenteken op te geven. Daarna volgt een pagina met informatie over het voertuig dat op dat kenteken geregistreerd staat.  Je vindt hier de algemene informatie over de auto zoals het merk, type en gewicht, maar ook informatie die specifiek voor die auto geldt. Je kunt de rdw details inzien via internet. Als je een andere auto wilt kopen dan vind je bijvoorbeeld de kilometerstand en of deze logisch is, je vindt ook informatie over de laatste APK en of de auto als gestolen geregistreerd staat.

Tegen betaling meer informatie ontvangen over kenteken

Er zijn ook websites die tegen betaling nog meer informatie op basis van het kenteken kunnen geven. Bijvoorbeeld of de auto een WOK melding heeft. Dit laatste is natuurlijk wel interessant, omdat je  tenslotte wel wilt weten of dit voertuig eerder bij een ongeluk betrokken is geweest. Dit soort informatie krijg je dus niet gratis, voor een uitgebreid rapport betaal je een paar euro. Dat is niet veel geld als dit je uiteindelijk een miskoop kan besparen.

Als je op zoek gaat naar RDW informatie op basis van het kenteken, kom je in eerste instantie een flinke hoeveelheid tegen. Ben je benieuwd naar veel meer specifieke informatie, dan betaal je iets extra, maar dan weet je wel het naadje van de kous.