andere auto kopen

RDW heeft alle kenteken gegevens verzameld

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het echt niet zo ingewikkeld om bepaalde gegevens omtrent iemand zijn voertuig op te vragen bij de RDW. U heeft vast wel eens van de RDW gehoord. Ze sturen u altijd een brief als uw auto bijna voor de APK moet. Het is de organisatie die alle gegevens over voertuigen verzameld van mensen in Nederland.

andere auto kopenDeze informatie is in principe inzichtelijk voor u. Niet alles is openbaar, maar wel kunt u bepaalde zaken achterhalen. Waar iemand woont kunt u niet vinden, wel de informatie over de auto zelf. En daarmee kunt u een goed besluit nemen of de auto goed bij u past, het is dan ook voornamelijk handig voor mensen die een andere auto gaan kopen. U gebruikt hiervoor bijvoorbeeld een betrouwbare website zoals https://www.kentekencheck.nu.

De historie van een voertuig inzien met kenteken

Er zijn diverse dingen op te vragen over de auto bij de RDW, het instituut dat dit alles verzameld. De historie van het voertuig is in te zien. Het gaat hier om de gegevens die geen persoonsgegevens bevatten, u kunt dus bijvoorbeeld niet zomaar de naam en het adres van de eigenaar van de auto achterhalen. Wel kunt u zien wanneer de auto bijvoorbeeld is gebouwd, hoeveel MRB er maandelijks moet worden afgetikt en het aantal PK’s (het vermogen) van de wagen. Toch wel leuke informatie. Het aantal eigenaren is bijvoorbeeld een goede. Heeft de auto al tientallen eigenaren gehad, dan zou er wel eens iets vreemds aan de hand kunnen zijn met het voertuig.

Met een applicatie op de smartphone, kunt u tijdens het kijken naar nieuwe of andere auto precies alle informatie online bekijken, zo weet u zeker dat de verkopende partij een duidelijk verhaald aan het vertellen is. Voordat u een andere auto gaat aanschaffen is dit dan ook een handige stap. Door de check van het kenteken zal u niet zomaar meer voor grote verrassingen komen te staan, dit scheelt een boel zorgen.