carwash

Een schone auto met de carwash in Eindhoven – welke opties zijn er?

Wil jij ook een glimlach op je gezicht krijgen als je naar je auto loopt op de parkeerplaats? Dan is het belangrijk om je auto schoon te houden! Een vieze auto geeft namelijk geen goede indruk en rijden in een vieze auto is ook niet iets waar je zelf erg vrolijk van gaat worden.

Welke opties zijn er om je auto schoon te maken?

Zelf doen

auto wassenDe meest voordelige manier om je auto schoon te krijgen is om dit geheel zelf te doen op de oprit. Bij een automaterialenhandel kun je zogenaamde autoshampoo en een spons aanschaffen. Met een emmertje, een tuinslang en een spons kun je vervolgens zelf aan de slag bij jou voor de deur. Verwacht wel de nodige opmerkingen van buren of je die van hen ook even mee wilt nemen.

Carwash

Een veel handigere manier om je auto schoon te krijgen is door gebruik te maken van een carwash. Dit zijn in feite wasautomaten waarmee je auto automatisch schoongemaakt wordt. Meestal staan er ook nog medewerkers van de carwash om je auto van te voren op kritieke punten schoon te krijgen. In de carwash Eindhoven wordt de auto over het algemeen het beste schoon. Meestal kun je kiezen uit verschillende programma’s waarmee bijvoorbeeld ook de bodem of de velgen extra kunt laten reinigen. Voor de finishing touches krijgt de auto vaak ook nog een wax behandeling voor extra shine.

Het grote voordeel van de carwash is dat je snel weer een geheel schone auto hebt. Bij sommige carwash bedrijven kun je nadat je de wasstraat uit bent ook nog even de auto stofzuigen. Zo is je auto meestal binnen een minuut of 15 weer helemaal schoon, zowel van binnen als van buiten.

Wasbox

carwashEen andere optie zit een beetje tussen het zelf doen en de carwash in. En dat is gebruik maken van een wasbox. Je kent ze vast wel, in de meeste dorpen en steden zijn er meerdere van dergelijke wasboxen te vinden.

Je koopt van te voren muntjes of je kunt met een muntstuk van €1 betalen. Vervolgens kun je met de hogedrukreiniger met een schoonmaakmiddel de auto wassen. Ook is er vaak een bostel aanwezig waarmee je extra grondig te werk kunt gaan. In de wasbox worden vaak dezelfde schoonmaakmiddelen gebruikt als in de carwash, het verschil is dat je zelf aan de slag moet en het niet automatisch verloopt.

Deze optie is zeker handig als je zo zuinig mogelijk wilt zijn op je auto. Alhoewel er steeds betere technieken in de carwash gebruikt worden, kunnen er nog steeds hele kleine krasjes op de auto ontstaan. Door de auto te reinigen in de wasbox voorkom je dit.