industrie koelkleding

Koelvest voor werknemers in industrie

Oververhitting is in de industrie in veel gevallen een reëel gezondheidsrisico, waar niet altijd adequate voorzorgsmaatregelen tegen worden genomen. Werknemers hebben bescherming nodig tegen de effecten die hoge temperaturen op zowel de korte termijn als de lange termijn kunnen hebben, wanneer hier bijna dagelijks mee gewerkt moet worden.

Vooral voor werknemers in de bouw, lassers en andere industriële werknemers is dit natuurlijk van toepassing. Om werknemers veilig, comfortabel en bovenal gekoeld te houden, zijn er koelvesten beschikbaar die gedurende een bepaalde tijd het lichaam onder controle kunnen houden door als een koel schild te fungeren voor het bovenlichaam.

Hoe werkt deze koeling?

industrie koelkledingAangezien de temperaturen bij bedrijven die werkzaam zijn in de industrie zeer hoog zijn, vaak tot wel 80 graden Celsius, heb je niks aan verdampend koelen. De enige juiste keuze is in zo’n geval een PCM koelvest. Zo’n professioneel koelvest maakt gebruik van losse koelpads die in de voorkant en achterkant van het vest gestopt kunnen worden zodat je koeling op de juiste plek hebt, namelijk op het bovenlichaam. Onze coolpads zijn uniek ten opzichte van die van andere merken. Die zijn namelijk allemaal gebaseerd op een zeer brandbare paraffine olie die na activatie ook nog eens heel hard worden. Onze coolpads zijn gebaseerd op een zoutoplossing en daarom als enige in de markt flexibel en niet brandbaar terwijl ze dezelfde koeling bieden.

Wat zijn de voordelen?

fabriekDe voordelen van een koelvest zijn er voor zowel de werkgever als de werknemer. Werknemers voelen zich met koelkleding prettiger, hebben minder vaak en minder lang pauze nodig omdat een gedeelte van de negatieve effecten van de hitte weggenomen wordt. Ook zijn ze door de aangename temperatuur geconcentreerder wat weer resulteert in minder fouten in de werkzaamheden en minder bedrijfsongevallen. Personeel dat de hele dag een koelvest heeft gedragen en dus veel minder is blootgesteld aan extreme hitte sluit zijn dag fitter af.

Werkgevers zien ook het nut van een koelvest in. De voordelen die zijn werknemer heeft zijn ook voordelig voor de werkgever; hogere kwaliteit van het geleverde werk, een tevreden en gezondere werknemer en een aanzienlijk lager ziekteverzuim. De investering die een werkgever doet voor de aanschaf van koelvesten is zodoende vaak al binnen enkele weken/maanden terugverdiend, afhankelijk van de situatie.

Al met al bestaan er voor werknemers in de industrie dus meer dan genoeg oplossingen tegen de hitte, die stuk voor stuk de dagelijkse veiligheid kunnen verbeteren, in ieder geval tegen de gevaren die warmte met zich mee kan brengen.