Deurbel draadloos ideaal voor ouderen

Bij een draadloze elektrische toepassing denk je meestal niet meteen aan ouderen. De meeste mensen die op leeftijd beginnen te raken zijn namelijk helemaal niet geïnteresseerd in de allernieuwste technieken. Toch kan het ontbreken van elektrische bedrading in veel gevallen wel veel voordelen opleveren.

Zo is een draadloze deurbel bijvoorbeeld ideaal voor ouderen. Een deurbel draadloos bestaat uit twee belangrijke hoofdonderdelen. De belknop die buiten naast de deur wordt gemonteerd en de ontvanger die een bel, zoemer of muziekdeuntje produceert wanneer er wordt aangebeld.

Wat een groot voordeel is van de deurbel zonder draad is dat je de ontvanger gemakkelijk overal in huis neer kunt hangen. Je hoeft hiervoor geen tientallen meters draad door je huis heen te leggen.

Deurbel overal in huis goed hoorbaar

voordeur deurbelDe reden dat deze eigenschap de deurbel draadloos ideaal maakt voor ouderen, is dat je de ontvanger waar je maar wilt zeer eenvoudig kunt ophangen. Je kunt het apparaatje zelfs losgekoppeld houden en neerzetten waar je op dat moment bent in de woning.

Het resultaat is dat de deurbel overal in huis goed hoorbaar zal zijn. Dit komt natuurlijk goed uit voor ouderen. Want als iemand op leeftijd begint te komen, dan zal onvermijdelijk ook zijn of haar gehoor achteruitgaan.

Het zal dan steeds vaker voorkomen dat je de deurbel niet op tijd hoort. Omdat het ook nog eens wat langer duurt voordat je bij de voordeur geraakt, kan degene die aangebeld heeft net zijn verdwenen.

Extra draadloze ontvangers bijkopen

De ontvanger van een deurbel draadloos kan je zonder problemen midden in de woonkamer plaatsen.

Het apparaat communiceert immers draadloos met de belknop die buiten de woning hangt. Zit je overdag in de woonkamer te geniete van een kopje koffie uit Senseo apparaten dan zal je zeker horen wanneer er iemand voor de deur staat.

Het zal echter ook een keer voorkomen dat je in een andere kamer of op de bovenverdieping zit. Als je hier de deurbel niet meer goed kunt horen, dan kan je ook extra draadloze ontvangers bijkopen. Het makkelijkste en goedkoopste is om direct de deurbel te kopen met het aantal ontvangers dat je nodig denkt te hebben.