Wat is er allemaal in New York te beleven?

Een bestemming die bij veel mensen tot de verbeelding spreekt is New York. De stad van de onbegrensde mogelijkheden. De stad is natuurlijk bekend van de vele films en televisie series die zich er afspelen. In dit artikel nemen we een aantal leuke attracties met je door als je een city trip gaat maken in New York. Het interessante aan New York is dat er vanaf Nederland redelijk veel vluchten naartoe vertrekken en je dus veel keuze hebt. Hierdoor zijn de kosten voor een vlucht ook wat voordeliger.

Times Square bezoeken

times square new yorkAls je wel eens een film of serie hebt gezien die is opgenomen in New York, dan ken je Times Square uiteraard. Het wordt ook wel de grote binnenstad van New York genoemd. Overal om je heen zijn er grote billboard en neon verlichting. Zeer indrukwekkend om eens te gaan kijken. Als je een liefhebber van theater bent, dan is hier ook Broadway te vinden. Als je een city trip naar New York gaat maken mag je Times Square echt niet missen!

Central Park

Ook Central Park is een zeer bekende attractie in New York. Je kunt het park vinden op hert schiereiland Manhattan. Jaarlijks komen er vele mensen in het park, waaronder 25 miljoen toeristen. Met een oppervlakte van 341 hectare is er van alles te beleven in het park. Je kunt bijvoorbeeld een tour boeken bij de verschillende bedrijven die er gevestigd zijn. Maar ook is er de mogelijkheid voor het huren van een fiets en daarmee een ritje door het park te maken. Leuk voor Nederlanders natuurlijk omdat wij altijd wel fan van de fiets zijn.

Kosten besparen op de attracties

Naast Times Square en Central park zijn er nog veel verschillende andere attracties in de stad te vinden. Voor veel van deze attracties zijn er rijen voor de kassa en moet je flink betalen. Door een New York pass of een new york explorer pass aan te schaffen kun je veel kosten besparen en hoef je bij verschillende attracties niet in de rij te staan. Zeker interessant om dat eens te overwegen als je een city trip naar New York gaat doen!