ADD symptomen

Komt ADD ook bij volwassenen voor?

ADD symptomenOver het algemeen wordt ADD toch nog geassocieerd met kinderen. Dit is natuurlijk niet zo raar, bij kinderen is het namelijk het meest prominent aanwezig.

Dit betekent echter niet dat de ADD altijd weg gaat als je volwassen wordt. Het is namelijk mogelijk dat je ook als volwassene last hebt van ADD, dat komt namelijk niet alleen bij kinderen voor. Hoewel het ADD voor volwassenen wordt genoemd, beginnen de symptomen in de vroege kinderjaren en gaan ze door in de volwassenheid.

ADD diagnose?

In sommige gevallen wordt ADD niet herkend of gediagnosticeerd totdat de persoon pas een volwassene is. Volwassen ADD symptomen kunnen niet zo duidelijk zijn als ADD symptomen bij kinderen. Bij volwassenen kan hyperactiviteit minder zijn, maar kan bijvoorbeeld de rusteloosheid wel hoger zijn. Dit maakt het lastig om een diagnose vast te stellen bij de volwassenen.

Welke behandeling is er voor ADD?

De behandeling voor ADD bij volwassenen is vergelijkbaar met de behandeling voor ADD bij kinderen. Volwassen ADD behandeling omvat medicatie, psychologische begeleiding (psychotherapie) en behandeling voor eventuele psychische aandoeningen die zich voordoen samen met ADD.

Als jij van jezelf merkt dat je erg snel bent afgeleid dan kan het een verstandig idee zijn om een huisarts of een andere arts te contacteren. Deze kan namelijk aan de hand van bepaalde symptomen zien of je mogelijk last hebt van ADD. Aangezien het vrij makkelijk behandeld kan worden met medicatie is het niet echt iets waar je veel last van hoeft te ondervinden in het dagelijks leven.