Promotiefilmpje met animatie laten maken

Waarschijnlijk heb je op de planning staan om een promotiefilmpje te maken voor het bedrijf, je bent hier namelijk terecht gekomen met een reden. Een van de beste manieren om een promotiefilmpje te maken is door een animatie te ontwikkelen. In dit artikel laten wij je zien waarom een animatie zo handig is voor een promotiefilmpje. 

Het voordeel van een animatie

Misschien is een van de grootste voordelen van het gebruik van geanimeerde video’s wel het gemak waarmee je abstracte ideeën visueel kunt vastleggen. Met geanimeerde video’s kun je eenvoudig en zonder beperkingen ideeën vastleggen die moeilijk te presenteren zijn op een scherm. Als je ooit een live-actie video hebt opgenomen ben je je er waarschijnlijk van bewust dat het een gecompliceerd en soms frustrerend proces is. Je moet nadenken over de locatie, de acteurs, de rekwisieten, de apparatuur, de sets en natuurlijk ook met het weer.  

Met geanimeerde video ben je niet beperkt door een van deze factoren. Je kunt van achtergrond wisselen, karakters verplaatsen, alle soorten rekwisieten toevoegen om een animatie te maken die volledig aansluit bij wat je al die tijd al voor ogen had. Dit maakt het gemakkelijk om verschillende boodschappen over te brengen op jouw doelgroep. Daar komt ook nog eens bij dat een animatie kan zorgen voor een blijvende herinnering bij de doelgroep. Zo heeft iedereen wel eens het poppetje van Bol.com, dit laat zien hoeveel succes je kunt boeken met een animatie.