zzp ondernemer

Hoe zit het met de aansprakelijkheid als ZZP’er?

Wat veel ZZP’ers vergeten is dat ze in feite ondernemers zijn. Ze verkopen dan wel is waar hun eigen tijd, maar in de basis zijn ze ondernemer.

En als ondernemer is het belangrijk om eens goed te gaan zitten en de risico’s van je werkzaamheden eens onder de loep te nemen. Want misschien is het wel een goed idee om een aansprakelijkheidsverzekering voor je bedrijf af te sluiten. Je gaat toch ook niet zonder verzekering met de auto op pad? Waarom zou je dan wel het risico lopen om ergens schade te maken bij een klant als je werkzaamheden voor je bedrijf uitvoert? Laat je daar dus goed over adviseren!

Een ongelukje tijdens je werkzaamheden

zzp ondernemerLaten we nu eens een voorbeeld noemen van een ZZP’er die in de bouw werkt. Een stukadoor lijkt ons een goed voorbeeld. Deze persoon voert werkzaamheden uit bij consumenten of particulieren. Het zou natuurlijk zomaar kunnen gebeuren dat er tijdens de werkzaamheden iets gebeurd.

Misschien valt er een pot om over de bank, of over de televisie. Hier ben je als ZZP’er voor verantwoordelijk. Je neemt natuurlijk altijd de juiste maatregelen om dit te voorkomen, maar het is wel belangrijk dat je eens goed kijkt naar de verschillende opties op dit vlak. Een verzekering afsluiten voor kleine ongelukjes of schades bij anderen is voor een bedrijf echter niet zo duur. Het is een soort van WA polis voor aansprakelijkheid zzp schades die je maakt tijdens je werkzaamheden namens je bedrijf. Adviezen en dergelijke die je geeft zijn daar overigens niet bij inbegrepen, daar zijn weer andere polissen voor beschikbaar.

Loop geen risico

Waarom zou je als ZZP’er het risico lopen? Als je een professioneel bedrijf hebt, is het belangrijk om dit soort zaken gewoon goed te regelen. Meestal kun je een afspraak maken bij een tussenpersoon die eens goed gaat kijken naar jouw situatie.