bedrijfsfilm kosten

Zo houd je de kosten van een bedrijfsfilm goedkoop

bedrijfsfilm kostenWanneer je als bedrijf ook online aanwezig bent, denk je al snel aan het maken van een bedrijfsfilm. De vraag is dan wat zo’n bedrijfsfilm dan mag kosten? Een simpele vraag waarbij toch een wat uitgebreider antwoord hoort. Je leert het daarom in deze blogpost over kosten van bedrijfsvideo’s in het algemeen, grote kans daarom dat je antwoord krijgt op wat de tarieven mogen bedragen van zo’n fijne zakelijke film.

Aantrekkelijke bedrijfsfilms

Bedrijven vinden bedrijfsfilms aantrekkelijk omdat veel mensen tegenwoordig liever naar video kijken dan naar geschreven tekst. Logisch ook wel want niemand gaat 20.000 woorden lezen als je een leuk fimpje kunt bekijken van 3 minuten die alle antwoorden omvat. Maar toch denken mensen dat bedrijfsvideo’s onbetaalbaar zijn. Dit is echt niet zo.

Zoals overal in het leven heb je mensen die een bedrijfsfilm maken voor te weinig geld of voor teveel geld. Wat van belang is hoeveel tijd het kost om een bedrijfsfilm te maken. Sommige video’s kosten wel een maand productie tijd. Dat is dus niet in een dag gemaakt. En daarom zullen ze duurder zijn dan een bedrijfsfilm die wel in een dag is opgenomen.

Succesvolle bedrijfsfilms

Een succesvolle film die wel een maand werken vergt zal dus veel meer kosten dan 500 euro. Denk eerder aan 5.000 euro. Maar dan heb je wel een film die zo op de televisie kan komen. Het ziet er veel spetterender uit dan een productvideo of animatie video bijvoorbeeld.

Video budget en doelstelling

Welke video het beste past bij jou bedrijf hangt dus af van het doel en doelstelling ermee. Ook natuurlijk wat jouw budget is. Heb je weinig geld, dan moet er creatief gedacht worden. Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk een bedrijfsfilm opnemen is dan het credo. Vaak kan men echt al voor 750 euro een volwaardige film maken en dit is dan ook een bedrag dat je in je achterhoofd moet houden voor de content kosten van een bedrijfsfilm.